REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová haše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané brambory smíchané s podušenou kapustou a dalšími ingrediencemi, okořeněné a zapečené v troubě do červena.


Ingredience:
250 gbrambor
250 gkapusty
50 gcibule
40 golivového oleje
10 gčesneku
1 ksvejce
chlebová strouhanka
majoránka
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na troše oleje
2. Opranou a nadrobno pokrájenou kapustu přidáme k cibuli, podlijeme horkou vodou a podusíme
3. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme chvíli stát, pak z nich slijeme vodu
4. K bramborům přidáme rozšlehaná vejce se solí a podušenou kapustou, směs okořeníme majoránkou a prolisovaným česnekem, zamícháme a pokud bude řídká, zahustíme ji chlebovou strouhankou
5. Olejem vymazanou a strouhankou vysypanou formu naplníme připravenou hmotou, povrch pokapeme olejem a haši upečeme do červena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy