REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenina na grilu s ořechovou omáčkou a bazalkovým pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cuketa, žampiony, jarní cibulka a rajčata na grilu, proložené bazalkovým pestem a omáčkou z vlašských ořechů, ricotty a česneku.


Ingredience:
2 ksjarní cibulky (bílé části)
2 ksžampionů
2 ksrajčat
1 ksmladé cukety
3 lžícericotty
2 lžícebazalkového pesta
1 lžícevlašských ořechů
čerstvě mletý pepř
sušený česnek
sůl

Postup:

1. Nahrubo nasekané ořechy opražíme na suché pánvi, až se rozvoní a odstavíme
2. Když vychladnou, smícháme je s ricottou, špetkou sušeného česneku a čerstvě mletého pepře a soli
3. Cuketu nakrájíme na 3 mm silné kolečka a pak ji spolu s rozpůlenými rajčaty, rozpůlenou jarní cibulkou i na plátky pokrájenými žampiony ogrilujeme
4. Tvořítko ve tvaru válečku nejdřív vyplníme vrstvou cukety, osolíme ji a posypeme trochou ořechovo – česnekové směsi
5. Pokračujeme žampiony, které také osolíme a opepříme
6. Na žampiony dáme lžičku nasekané ogrilované cibulky, pak opět cuketu, znovu ji osolíme a posypeme česnekem
7. Na ni grilované rajče a na závěr jednu až dvě lžičky ořechové směsi
8. Vychladíme a podáváme s opečenými toasty nebo jiným pečivem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy