REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelená rajská jablíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stolní kompot ze zelených rajčat, cukru a citrónové šťávy a kůry.


Ingredience:
1 kgzelených rajčat
1 kscitrónu
cukr krystal
rum

Postup:

1. Zelená rajská jablíčka po délce rozpůlíme, dáme do kastrolku se studenou vodou a přivedeme k varu
2. Po krátkém varu rajčata sítem vyjmeme, osušíme a zvážíme
3. Podle váhy rajčat si připravíme stejné množství cukru
4. Polovinu cukru svaříme ve zbylé vodě, přidáme zpět rajčata, opět povaříme a necháme odležet do druhého dne
5. Potom přisypeme druhou polovinu cukru, opět svaříme, přidáme omytou kůru i šťávu z citrónu a vše vaříme tak dlouho, až plody zhnědnou
6. Nyní rajčata vyjmeme, narovnáme do sklenic a šťávu uvaříme do husta 7. Do každé sklenice (250 ml) dáme 2 lžíce rumu, kompot doplníme vařenou šťávou, sklenice přikryjeme celofánem, ovážeme a uchováme v chladnu.

Poznámka:

– Takto upravená rajská jablíčka chutí připomínají meloun.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy