REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zdravé placičky z červené čočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená červená čočka smíchaná s rozmačkaným česnekem, jarní cibulkou, žitnou moukou, vajíčkem a kysanou smetanou. Osmažená na oleji v podobě placiček.


Ingredience:
200 gčervené čočky uvařené podle návodu
5 lžicjarní cibulky najemno nakrájené
3 lžícežitné mouky
2 lžícezakysané smetany
1 lžičkaprášku do pečiva (nemusí být)
5 ksstroužků rozmačkaného česneku
1 ksvejce
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Čočku prolijeme studenou vodou a smícháme v misce s vajíčkem, solí, česnekem, moukou smíchanou s práškem do pečiva a kysanou smetanou
2. Osolíme – čočka si bere hodně soli, proto solte malinko víc, než jste zvyklí
3. Nakonec vmíchejte jarní cibulku a nechte asi 15 minut odstát
4. Na malou teflonovou pánev (já použila pánev s 15centimetrovým průměrem) nalijte asi lžičku oleje a dvě polévkové lžíce čočkové směsi a smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s dušeným špenátem, ale skvěle se hodí k mnoha jídlům jako příloha. Pokud chcete zdravější variantu, smažte na teflonové pánvi vyložené pečicím papírem, nebo v troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy