REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky z vepřového bůčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené a pak podušené plátky vepřového bůčku, zabalené do tvaru závitků, plněné sterilovaným zelím a párky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky z vepřového bůčku
2 kspárky
30 gsádla
4 lžícesterilovaného zelí
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Plátky masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe sterilovaným zelím a hranolky párků
2. Jednotlivé plátky pak svineme v závitky, upevníme grilovacími jehlami nebo párátky a na rozehřátém sádle po všech stranách orestujeme
3. Osmahnuté podlijeme vodou a dusíme
4. Když jsou závitky téměř měkké, vydusíme šťávu do tuku, přidáme hladkou mouku, osmahneme, podlijeme horkou vodou a dodusíme.

Doporučení:

Servírujeme například s vařenými bramborami hojně sypané petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy