REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin s krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin plněný zelnou náplní, posypaný kmínem a pečený dozlatova, servírovaný se sýrovým krémem, zdobený salátem a petrželkou.


Ingredience:
350 ghladké mouky
150 mlvlažné vody
8 lžicoleje
1/2 lžičky soli
Na náplň:
750 gkysaného zelí
1/2 lžícekmínu
1 kscibule
1 kspórku
mletý pepř
sůl
Na krém:
150 gplísňového sýra
200 mlsmetany
svazek pažitky
Na ozdobení:
1 svazekpetrželky
1 kssalátu

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, zalijeme olejem, vlažnou vodou, propracujeme v hladké těsto, vytvoříme malý bochánek, který zakryjeme poklicí a necháme 30 minut odpočinout
2. Zelí scedíme, necháme okapat, vmícháme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, podle chuti osolíme, opepříme, okmínujeme a dobře promícháme
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník přibližně 30 x 40 cm, placku poklademe z její delší strany připravenou zelnou náplní, závin zatočíme, okraje těsta přimáčkneme k sobě, přehneme dospodu pod závin, přendáme na plech vyloženým pečícím papírem, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 35 minut)
4. V kastrolku zahřejeme smetanu, přisypeme nastrouhaný sýr a za stálého míchání spojíme, až nám vznikne krémová, sýrová hmota, do které vmícháme nadrobno nasekanou pažitku
5. Upečený závin vyndáme z trouby, necháme chvíli vychladnout, ještě teplý nakrájíme na řezy, urovnáme na talíře, ozdobíme snítky petržele, listy salátu a před konzumací řezy přeléváme sýrovým krémem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy