REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařování borůvek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Borůvky sterilované v nálevu z vody a cukru.


Ingredience:
Recept na sklenici o obj. 0,7 l:
1 lžícecukru
borůvky
voda

Postup:

1. Čisté, okapané borůvky nasypeme do zavařovací sklenice
2. Prosypeme cukrem
3. Nakonec zalijeme vodou asi 1 centimetr pod okraj sklenice 4. Zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 90 °C
5. Poté necháme borůvky pomalu vychladnout.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy