REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařenina z borůvek a hrušek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Borůvky s hruškami zavařené s citronovou šťávou a cukrem.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 250 ml:
1 kgželírovacího cukru 1:1
600 gborůvek
400 ghrušek
2 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. Omyté borůvky přebereme, hrušky omyjeme, oloupeme, odjádříme a nakrájíme na malé kousky
2. Borůvky i hrušky smícháme s želírovacím cukrem a citronovou šťávou, vložíme do hrnce a na silném plameni necháme chvíli vařit
3. Pak sundáme z tepla a ještě horkou zavařeninu plníme do čistě vymytých zavařovacích sklenic, pevně uzavřeme a alespoň na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.

Doporučení:

Zavařenina bude mít netradiční chuť, když do ní přidáme ještě také na tenká kolečka nakrájený banán, který před uvařením všech surovin vložíme do hrnce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy