REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zastřená vejce po parmsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z Francie.


Ingredience:
Rcept na jednu porci:
2 ksčerstvých vajec
2 lžícejemně nastrouhaného parmazánu
30 gmásla
ocet
sůl

Postup:

1. Vejce vyklepneme do kastrolku s téměř vařící osolenou vodou
2. Přidáme lžičku octa a vejce vaříme 3-4 minuty při 95 °C
3. Pak je vyndáme sítkem nebo děrovanou lžící, necháme odkapat, dáme na talířek
4. Pokapeme rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem
5. Hned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy