REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaný celer

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečený celer spolu s bramborami, slaninou a smetanovou směsí.


Ingredience:
500 gbrambor
200 ganglické slaniny
400 mlsmetany
300 mlmléka
1 lžíce pikantní hořčice
4 kssnítků rozmarýnu
3 ksstroužků česneku
1 ksceleru
špetka mletých chilli papriček
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na malé kostičky na sucho v pánvi opražíme
2. Smetanu s mlékem svaříme, přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, rozmarýn, špetku mleté chilli papričky, pikantní hořčici a promícháme
3. Oloupané brambory i očištěný celer nakrájíme na tenké plátky
4. Dno pekáčku polijeme trochou připravené smetanové směsi, poklademe plátky celeru, na to nasypeme slaninu a nakonec dáme vrstvu brambor a osolíme
5. Vše stále opakujeme, dokud máme suroviny a končíme vrstvou brambor
6. Dáme zapéci do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C dozlatova (asi 1 hodinu).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy