REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané vepřové plátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty prokládané brambory, zalité smetanou a posypané sýrem.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
700 gbrambor
35 gstrouhaného Eidamu
25 gtuku
350 mlsladké smetany
2 ksvajec
mletý černý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky (asi 8 plátků), mírně osolíme a opepříme
2. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky 3. Na tukem pomaštěný pekáč naskládáme plátky brambor, mírně osolíme, opepříme, pak přidáme plátky masa (tak to prokládáme, až je pekáč plný)
4. Vejce rozklepeme a rozšleháme se sladkou smetanou
5. Touto směsí zalijeme maso s bramborami a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut
6. Ke konci pečení posypeme strouhaným sýrem.

Doporučení:

– Na talíři posypeme na drobno posekanou petrželkou- Podáváme např. s kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy