REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané pestré těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny zapečené dozlatova se salámem, žampiony a vajíčkem, zdobené strouhaným sýrem.


Ingredience:
500 gvařených barevných těstovin
300 gměkkého salámu
200 gžampionů
100 geidamu
100 mlmléka
3 ksvajec
1 kspórku
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné žampiony i salám nakrájíme na menší kousky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a ještě krátce vše orestujeme
2. Pekáček vymazaný olejem pokryjeme vrstvou uvařených těstovin, na ně poklademe žampionovou směs a zasypeme zbylými těstovinami
3. Rozšlehaná vajíčka s mlékem osolíme, opepříme, nalijeme na těstoviny, posypeme najemno nastrouhaným sýrem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 185 °C dozlatova.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem a chutnají teplé i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy