Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané brambory s uzeninou

Vrstvy brambor proložené točeným salámem a škvarky, zapečené prolité mlékem rozkverlaným s vejci, posypané sýrem.

Ingredience:
1 kgbrambor
250 gtočeného salámu
100 gtučného od šunky
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
3 ksvelká vejce
1/4 lmléka
černý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené a prochladlé brambory oloupáme a rozkrájíme na kolečka
2. V menším hrnci vyškvaříme, na kostičky nakrájené, tučné od šunky
3. Vyškvařeným omastkem vymažeme pekáč a na jeho dno klademe plátky brambor, ty jemně osolíme, okořeníme pepřem, posypeme škvarky a poklademe jemně usekaným salámem, dále vrstvíme brambory
4. Jednotlivé vrstvy dále opakujeme až skončíme vrstvou brambor, které potřeme tukem
5. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 10-15 minut, pak vyjmemea zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkverlali vejce
6. Povrch ještě posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě celý pokrm zapečeme dorůžova.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy