REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené svíčkové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová svíčková s vajíčkem, kuřecími játry a sýrem.


Ingredience:
4 ksplátků vepřové svíčkové (panenky)
4 ksplátků uzeného sýru
4 ksvajec
1 ksmenší cibule
25 gmásla
180 gkuřecích jater
4 lžíceoleje
drcený kmín
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Plátky vepřové svíčkové zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a v chladnu necháme asi 3 hodiny uležet.
2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli,nakrájená na menší kousky játra, opečeme a podle potřeby osolíme a dochutíme drceným kmínem.
3. Uleželé plátky masa zprudka orestujeme na rozpáleném oleji (na 3 lžících) a na mírném ohni opečeme doměkka.
4. Vejce rozšleháme, osolíme a na zbylém oleji usmažíme omeletu
5. Omeletu rozkrojíme na 4 kousky.
6. Do zapékací mísy dáme měkké plátky svíčkové, přikryjeme plátky omelety, na ni játra a překryjeme plátky uzeného sýru
7. V rozehřáté troubě zprudka zapečeme.

Doporučení:

Podáváme z vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka:

– Jídlo zapékáme těsně před podáváním, protože po delší době se sýr stává gumovým.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy