Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené svíčkové řezy

Vepřová svíčková s vajíčkem, kuřecími játry a sýrem.

Ingredience:
4 ksplátků vepřové svíčkové (panenky)
4 ksplátků uzeného sýru
4 ksvajec
1 ksmenší cibule
25 gmásla
180 gkuřecích jater
4 lžíceoleje
drcený kmín
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Plátky vepřové svíčkové zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a v chladnu necháme asi 3 hodiny uležet.
2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli,nakrájená na menší kousky játra, opečeme a podle potřeby osolíme a dochutíme drceným kmínem.
3. Uleželé plátky masa zprudka orestujeme na rozpáleném oleji (na 3 lžících) a na mírném ohni opečeme doměkka.
4. Vejce rozšleháme, osolíme a na zbylém oleji usmažíme omeletu
5. Omeletu rozkrojíme na 4 kousky.
6. Do zapékací mísy dáme měkké plátky svíčkové, přikryjeme plátky omelety, na ni játra a překryjeme plátky uzeného sýru
7. V rozehřáté troubě zprudka zapečeme.

Doporučení:

Podáváme z vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka:

– Jídlo zapékáme těsně před podáváním, protože po delší době se sýr stává gumovým.


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy