REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené švestky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypeckované kompotované švestky střídavě naskládané do zapékací misky s vrstvami tuhého sněhu z bílku, posypané nasekanými jádry ořechů a zapečené v troubě hezky dorůžova.


Ingredience:
800 gkompotovaných švestek
100 gkrystalového cukru
50 gjader vlašských ořechů
50 gmoučkového cukru
3 ksbílků
máslo

Postup:

1. Kompotované švestky si scedíme a necháme okapat, pak švestky vypeckujeme
2. Pak si z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme nejdříve krystalový cukr a pak moučkový
3. Poté si zapékací misku vymažeme máslem, dno vytřeme třetinou sněhu a poklademe švestkami, na švestky dáme opět vrstvu sněhu a na něj opět švestky, jako poslední bude vrstva sněhu
4. Povrch posypeme nasekanými jádry vlašských ořechů a zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 160 °C, švestky se sněhem zapečeme hezky dorůžova
5. Zapečené švestky servírujeme teplé a pokapané šťávou z kompotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy