REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené špecle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V remosce zapečené německé špecle a to spolu s vejci, anglickou slaninou, cibulí, mlékem a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
1 balíčekšpeclí
200 mlmléka
200 gsýra
150 ganglické slaniny
2 ksvejce
1 ksmalé cibule
3 lžícestrouhanky
2 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, slaninu na tenké proužky
2. Na pánvi necháme slaninu rozškvařit, přidáme cibuli a společně orestujeme
3. Špecle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, propláchneme a necháme důkladně okapat
4. V misce prošleháme mléko s vejcem, přidáme sůl, pepř a polovinu nastrouhaného sýra, promícháme se špeclemi
5. Špecle přendáme do nádoby vymazané olejem a vysypané strouhankou, uzavřeme a pečeme dozlatova
6. Ke konci pečení pokrm zasypeme zbylým sýrem
7. Jednotlivé porce na talíři zdobíme orestovanou cibulkou se slaninou.

Doporučení:

Recept na domácí špecle najdete zde: Špecle (Spätzels).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy