REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené šlehačkové kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky kuřete opečené s cibulí, česnekem a kečupem, zapečené s bramborami, vejcem a zelím, zapečené posypané strouhaným sýrem a přelité šlehačkou.


Ingredience:
1 ksvykostěného kuřete
1 ksvejce
4 kscibule
5 ksstroužků česneku
2 lžíceoleje
250 mlkečupu
250 mlsmetany na šlehání
500 guvařených brambor
300 gkysaného zelí
150 gstrouhaného sýra
mletá sladká paprika
sůl
Na ozdobení:
1 ksjarní cibulky
1 ksčervené papriky

Postup:

1. Očištěné vykostěné kuře nakrájíme na kostky, osolíme a posypeme mletou paprikou 2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme, kysané zelí propláchneme, necháme okapat a uvařené brambory nakrájíme na plátky
3. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme kostky kuřete, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, kečup, vše promícháme a opečeme
4. Do zapékací misky vrstvíme postupně plátky brambor, opečené kostky kuřete, zelí, zalijeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem, položíme vrstvu brambor, vše přelijeme šlehačkou, dáme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 30 minut.
5. Ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a očištěnou na nudličky nakrájenou paprikou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy