REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené slávky s bylinkovou krustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný teplý předkrm, nebo i samostatný chod ze slávek upečených v troubě, pak zapečených opět vtroubě, ale pod grilem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgslávek
Na marinádu:
3 lžícemajonézy Hellmann´s Originál
1 lžícesójové omáčky
1 lžícerybí omáčky
1 lžícenakrájených stonků koriandru
1-2 lžičkyrýžového octa
1/2 kschilli papričky
Na drobenku:
3 ksplátky toustového chleba
1/2 ksjarní cibulky
1/2 hrstikoriandru
sezamová semínka bílá i černá
pepř
sůl

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 220 °C program grilování
2. Slávky omyjte ve studené vodě a zbavte je nečistot, slávky, které jsou otevřené, vyhoďte, nejspíše budou zkažené
3. Vyskládejte je na plech a dejte do rozpálené trouby péct na 15 minut, měly by se do té doby všechny otevřít
4. V misce si mezitím vytvořte marinádu; smíchejte majonézu Hellmann´s Originál, sójovou omáčku, rybí omáčku a rýžový ocet
5. Stonky koriandru zbavte kořínku, pokud ho tam máte, a dobře omyjte, poté koriandr spolu s chilli papričkou nakrájejte na drobno a přidejte k marinádě, dobře promíchejte
6. Pomocí vidličky ze skořápek vyndejte slávky a přendejte do misky s marinádou a promíchejte, aby se ochutil každý kousek
7. Toustový chleba nakrájejte na malé kostičky a vložte do misky, jarní cibulku a koriandr nakrájejte na drobno a smíchejte s toustovým chlebem, lehce osolte a opepřete
8. Skořápky od slávek rozdělte a do každé poloviny vložte jednu slávku se lžičkou marinády, zasypte drobenkou a trochou sezamových semínek
9. Plněné slávky vložte na plech a dejte zapéct do trouby na 10 minut do zezlátnutí.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy