REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky plněné ochuceným tvarohem a malinami, zalité smetanovým krémem, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu
300 gpolohrubé mouky
250 gčerstvých malin
100 gvlašských ořechů
600 mlmléka
200 mlsmetany na šlehání
80 mlmléka
2 ksvejce
2 ksžloutky
1 balíčekvanilkového cukru
2 lžícecukru krastal
2 lžícemoučkového cukru
1 lžíceoleje
špetka skořice
špetka soli
máslo na vymazání formy

Postup:

1. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a prosátou moukou, vymícháme hladké řídké těstíčko a necháme ho chvíli odpočinout
2. Těsto po částech lijeme na rozpálenou pánvičku potřenou olejem a upečeme tenké palačinky
3. Do mísy dáme měkký tvaroh, žloutky, vanilkový a pískový cukr, skořici, mléko, vše vyšleháme na hladký krém
4. Maliny očistíme, opláchneme a necháme důkladně okapat
5. Oddělíme 2/
3 krému a vmícháme do něj polovinu malin, krém rozetřeme na palačinky, ta pak stočíme
6. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní palačinky překrájené na polovinu
7. Do zbylého krému vmícháme smetanu a nahrubo nasekané ořechy, zálivkou přelijeme palačinky
8. Palačinky zapečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 minut
9. Hotové palačinky servírujeme posypané moučkovým cukrem a ozdobené zbylými malinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy