REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené palačinky plněné houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné palačinky plněné směsí z hub, slaniny a cibule, zapečené sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 ghub (žampiónů...)
200 gpolohrubé mouky
75 gtřené goudy
50 gprorostlé slaniny
1/8 lsmetany
4 lžícesekané petrželky
4 kscibule
bílý pepř
Na palačinky:
4 ksvajec
3/8 lminerální vody
1/2 lžičkysoli
olej

Postup:

1. Vejce, sůl a mouku rozmícháme v troše minerální vody, pak dolijeme zbytek vody, zamícháme a těsto necháme 30 minut odpočinout
2. Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a nakonec je rozsekáme
3. Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky
4. Na rozpáleném oleji nejprve orestujeme slaninu, pak k ní přidáme houby, které cca 3 minuty restujeme a poslední minutu i s cibulí
5. V této fázi přilijeme smetanu, mírně dochutíme bílým pepřem a přidáme petrželku, dusíme cca 5 minut, až se nám smetana trochu vyvaří, ochutnáme a případně směs dochutíme solí a pepřem
6. Část palačinkového těsta vylijeme na rozpálenou pánev lehce vytřenou olejem, když začne tuhnout, omeletu obrátíme a opečeme i z druhé strany, postup opakujeme u ostatních palačinek
7. Jednotlivé omelety rozložíme na talíř, dáme na ně část houbové směsi a pak je srolujeme
8. Palačinky vyskládáme vedle sebe nejlépe do ohnivzdorné misky, posypeme je sýrem a dáme na chvíli zapéci do středně vyhřáté trouby.

Doporučení:

Vhodná příloha je zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Detoxikace organismu

Cítíte se unavení a bez energie? Ponuré, zamračené počasí vás přivádí k šílenství? Máte depresi? Nezoufejte! Možná jen potřebujete pročistit tělo od různých škodlivých látek, které jste za poslední měsíce do sebe dostali a to nejen jídlem, ale také díky prostředí, ve kterém se všichni pohybujeme. Detoxikujte se tedy! A co je to vlastně detoxikace? Ta slouží k vyloučení jedů neboli toxinů z těla a provádí se především zásadní změnou pitného režimu a změnou jídelníčku.

číst dále ...

Fialové brambory (odrůda Blue Star a odrůda Valfi)

Již několik let se objevují na českém trhu fialové brambory. Sice vypadají svým vzhledem, tedy především barvou dost jedovatě, ale jsou velmi zdravé. Fialová barva je způsobena flavonoidy, které patří mezi přírodní antioxidanty, které působí příznivě na civilizační choroby. Fialové brambory obsahují těchto látek 3x – 4x více než klasické žluté odrůdy. Platí, čím jsou tmavší, tím jsou zdravější.

číst dále ...

Zapomenuté topinambury mají opět zelenou

Topinambury se v Čechách pěstují od 17. století. V době třicetileté války zachránily mnoho obyvatel před hladomorem, stejně, jako v Americe přistěhovalce. Naučili je pěstovat a konzumovat indiáni z kmene Topinambus, podle kterého dostali své jméno – topinambury. Do Evropy je přivezli v roce 1607 námořníci a jako první se začaly pěstovat ve Francii, přes Německo se pak dostaly do Čech.

číst dále ...

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.

číst dále ...

Špajz nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny

Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam je ale uložit, aby vydržely dlouho a nemuseli jsme je po měsíci vyhazovat? A jak si poradit s ukládáním, když nemáme spíž?

číst dále ...

Zapomeňte na drastické diety. Poradíme jak na lednový očistný detox

Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, svou nezastupitelnou roli v nich hraje ale také dobré jídlo. Spousta dobrého jídla. Pokud jste si ho během konce roku neodpírali a teď koketujete s myšlenkou, že dny hýření vybalancujete rychlou, drastickou dietou, máme pro vás alternativní tip: vyzkoušejte raději očistný detox.

číst dále ...

Bohatství ukryté pod slupkou buráků

Arašídy, buráky nebo burské oříšky, všechna označení nesou plody podzemnice olejné, které většina z nás považuje za oříšky, přestože se jedná o luštěninu. Arašídy však díky své chuti přesto zůstanou pro většinu z nás oříšky, které si budeme dopřávat ještě s větší chutí, jakmile zjistíme, jaké bohatství se ukrývá pod jejich skořápkou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy