REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené krůtí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krůtí maso zapečené spolu se směsí připravenou ze zakysané smetany, vajec, tykve a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gkrůtích prsou
2 lžíceolivového oleje
olej na formu
sůl
Na tykvovou směs:
400 gtykve
200 gzakysané smetany
100 grukoly
100 gstrouhaného ementálu
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Očištěné krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opečeme v pánvi po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme
2. Opláchnutou, okapanou a na větší kousky nakrájenou rukolu krátce orestujeme ve výpeku z masa, pak ji vyndáme na papírový ubrousek, aby se zbavila tuku
3. Dobře očištěnou tykev nastrouháme na hrubo do mísy, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, zakysanou smetanu, rukolu, osolíme a důkladně vše promícháme
4. Zapékací formu vymazanou olejem naplníme polovinou tykvové směsi, poklademe krůtími prsíčky, překryjeme druhou polovinou směsi, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy