REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kotlety

Vepřové kotlety zapečené s bramborami, sýrem a šlehačkou.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
4 ksvelké cibule
500gbrambor
300gsýru Eidam
25 gtuku
200 mlšlehačky
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety vykostíme, umyjeme, osušíme, naklepeme, mírně osolíme a opepříme
2. Dno pekáčku vymažeme tukem, naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, na ni položíme vepřové kotlety
3. Posypeme nastrouhaným eidamem a poklademe plátky nakrájených brambor 4. Vše zalijeme šlehačkou
5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dozlatova (asi 45 minut).

Doporučení:

– Podáváme například se zeleninovým salátem.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy