REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené cibule plněné masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibule, jejichž vydlabaný střed je naplněný okořeněnou směsí mletého masa. Zapečené v troubě a nakonec zasypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
6 ksvětších, stejně velkých cibulí
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
300 gmletého masa
50 gstrouhaného eidamu
50 gslaniny
strouhanka
majoránka
pepř
sůl
Ostatní: voda na podlití

Postup:

1. Cibule oloupeme a povaříme 2-3 minuty v mírně osolené vodě, slijeme vodu, necháme okapat a vychladnout
2. Mleté maso smícháme s rozklepnutým vejcem, zahustíme strouhankou, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, pepřem, solí
3. U cibule odkrojíme vršky z obou stran a vydlabeme dužninu, měly by nám zůstat jen dvě obvodové stěny (vydlabanou dužninu odložíme stranou)
4. Vydlabané cibule naplníme připravenou masovou směsí
5. Dužninu cibule nasekáme na jemno a promícháme s kostičkami slaniny
6. Cibule narovnáme do zapékací misky, zasypeme nasekanou dužninou se slaninou, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut asi při 180 °C
7. Na závěr posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě roztavit
8. Plněné cibule položíme na talíře a podlijeme udušenou směsí cibule a slaniny.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy