REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené brambory s jehněčím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané brambory naplněné masovým ragú, posypané strouhaným sýrem, zapečené.


Ingredience:
4 ksvelkých brambor
100 gstrouhaného sýra na posypání
voda
sůl
Na masové ragú:
3 lžícečerveného vína
3 lžíceolivového oleje
1 lžícesekaného rozmarýnu
1 lžícerajského protlaku
400 gmletého jehněčího masa
2 ksstroužků česneku
1 ksvětší mrkve
1 ksřapíku celeru
1 kscibule
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře omyté brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě do téměř měkka, pak je scedíme a necháme vychladnout
2. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nasekáme na drobno, mrkev i celer očistíme a pokrájíme na malé kousky
3. V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zezlátnou cibuli a česnek, přidáme mrkev s celerem, osmahneme, vmícháme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, víno, na jemno nasekaný rozmarýn a pod pokličkou dusíme asi 30 minut, ke konci směs odklopíme a necháme vypařit případnou přebytečnou tekutinu
4. Brambory rozkrojíme, vydlabeme, naplníme je masovým ragú, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C asi na 10 minut, potom je posypeme na jemno nastrouhaným sýrem a dopékáme je, dokud sýr nezezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy