REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Blanšírovaná a pak zapečená brokolice. S výrazným sýrem, brambory, máslem a cibulí. Když vám zbydou vařené brambory, máte pokrm připravený za méně než 15 minut.


Ingredience:
1 ksbrokolice
1 ksvelké cibule
500 gvařených brambor
100 gnivy
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory nakrájíme na plátky
2. Brokolici rozebereme na větší růžičky, stonek oloupeme a nakrájíme na kolečka
3. Ve vařící osolené vodě v cedníku blanšírujeme 2 minuty.
4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky
5. Zapékací misky vymažeme máslem, poklademe plátky brambor, brokolicí a cibulí a dáme péct do vyhřáté trouby
6. Po 10 minutách posypeme na kostičky nakrájenou nivou, troubu vypneme a necháme sýr rozpéct
7. Podáváme teplé a na talíři dochutíme pepřem; sůl není nutná – niva je slaná dost.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy