REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená rajčata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčata zapečená s vejci a sypaná sýrem.


Ingredience:
600 grajčat
80 gstrouhaného Eidamu
4 ksvajec
1/2 kscibule
3 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody a potom do studené, abychom mohli sloupnout slupku, oloupeme a pokrájíme
2. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a za stálého míchání dusíme až změknou a zhoustnou
3. Potom povrch rajčatové hmoty uhladíme, vyhloubíme do ní 4 důlky a do nich vyklepneme vejce, můžeme osolit
4. Pečeme pod pokličkou a ke konci posypeme strouhaným sýrem.

Doporučení:

– Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy