REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená cibule plněná mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibule není jen skvělá příloha ale dá se s ní pracovat i jinak. Naplněná mletým masem je velmi dekorativní a skvěle se hodí i na sváteční stůl.


Ingredience:
8 ksstředně velkých cibulí
1-2 ksvejce
2 ksstarších rohlíků nebo žemlí
300 gmletého masa (směs hovězího a vepřového)
4 lžícenastrouhaného tvrdého sýra
3 lžícemásla
1 lžičkamleté červené papriky
2 dclvývaru z masochu
1 dclmléka
mletý pepř
sůl
olej na vymazání zapékací misky
mírně osolená voda na uvaření cibulí

Postup:

1. Očištěné, oloupané cibule vložíme do vařící osolené vody a krátce povaříme, scedíme, ostrým nožem seřízneme vršky, vyřízneme středy a lžičkou cibule vydlabeme
2. Mleté maso smícháme s rohlíky natrhanými na kousky, namočenými v mléce a pak vymačkanými
3. Směs osolíme, přidáme jedno až dvě vejce, papriku a nadrobno nakrájenou cibuli z vnitřků
4. Náplň důkladně promícháme a naplníme do cibulí, které rozložíme do vymazané zapékací misky, pokapeme máslem a podlijeme vývarem
5. V troubě vyhřáté na 190-200 °C zapečeme, před koncem pečení naplněné cibule posypeme nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy