REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampionový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z čerstvých žampionů a uzeniny s pikantní rajčatovou marinádou.


Ingredience:
Na 1 kg:
550 gčerstvých žampiónů
210 gměkkého salámu
200 gcibule
100 goleje
80 grajčatového protlaku
40 gbílého vína
30 gcitrónové šťávy
10 gcukru
10 gocta
10 gsoli
0,5 gmletého pepře

Postup:

1. Dobře očištěné, oprané a okapané žampiony nakrájíme na plátky, které spolu s cibulí nakrájenou na kolečka podusíme na oleji
2. Přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl a vše spolu, několik minut, podusíme
3. Po vychladnutí přidáme na nudličky nakrájený salám, citrónovou šťávu, ocet, bílé víno a cukr
4. Salát promícháme a necháme, v lednici, uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy