REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávaná zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrazená zelenina povařená spolu s orestovanou cibulí, mírně podlitá vodou, zahuštěná jíškou, dochucená octem, cukrem a solí. Takto upravená zelenina se podává nejčastěji k vařenému nebo dušenému hovězímu, případně i vepřovému masu.


Ingredience:
1 balenílibovolné mražené zeleniny (Lahůdková směs, Mochovská směs ...)
1 kscibule
voda
ocet
cukr
olej
sůl
Na jíšku:
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla

Postup:

1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na malém množství oleje pěkně dosklovata
2. Přidáme zamraženou zeleninu, podlijeme ji trochou vody, vaříme do změknutí
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
4. Jíškou zahustíme zeleninu, dochutíme solí, octem a cukrem, chvíli vše provaříme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy