REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žabí stehýnka v rajské omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žabí stehýnka podušená ve víně, uvařená, zalitá rajskou omáčkou. Podáváme jako teplý mezichod.


Ingredience:
Pro 6 osob:
36 kspárů čerstvých žabích stehýnek
1/8 lbílého vína
3/10 lrajské omáčky
citrónová šťáva
mletý bílý pepř
zelená petržel
sůl

Postup:

1. Stažená a dobře omytá žabí stehýnka slabě opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a postavíme na 30 minut do chladu
2. Potom je osolíme a v trošce bílého vína asi 8 minut podusíme
3. Rajskou omáčku nalijeme do kastrolu, přivedeme do varu, pak do ní vložíme podušená žabí stehýnka, přilijeme procezené a do poloviny vyvařené víno, v němž se žabí stehýnka dusila, a doměkka je uvaříme
4. Hotový pokrm upravíme do porcelánových nebo timbálových misek a povrch posypeme na jemno nasekanou zelenou petrželí.

Doporučení:

Příloha: Máslové noky nebo dušená rýže.

Poznámka:

Příprava rajské omáčky viz: Jednoduchá rajská omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy