REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar z koření, okyselený octem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento základní vývar používáme k vaření sladkovodních i mořských ryb.


Ingredience:
Na uvaření až 2 kg ryb:
2 lvody
50 gcibule
10 kszrnek pepře
6 kszrnek nového koření
2 ksbobkového listu
trochu octa (citrónové šťávy)
trochu tymiánu
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme vodu s octem, sůl, přidáme další přísady a povaříme asi 10-15 minut
2. Teprve potom vložíme do vývaru připravenou rybu
3. Povaříme do změknutí ryby.

Doporučení:

– Tohoto vývaru používáme k vaření ryb, které jsou v chuti méně výrazné. V tomto množství vývaru uvaříme 1,5 až 2 kg ryb. Scezený vývar z uvařených ryb upotřebíme k přípravě rybí polévky nebo omáčky, popřípadě k přípravě rybího rosolu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy