REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar C (z drůbeže)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čirý, světlý až mírně zakalený kuřecí vývar. Používá se k přípravě některých pokrmů.


Ingredience:
Na 5 l vývaru:
1500 gdrůbeží suroviny zbylé při vykoštění kuřete
400 gkořenové zeleniny
75 gcibule
25 gsoli
6 lvody

Postup:

1. Pečlivě očištěné a opláchnuté suroviny z kuřat zalijeme vodou a uvedeme do varu
2. Omezíme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut
3. V průběhu vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a zvolna dovaříme
4. Hotový vývar procedíme přes hustý cedník a dále využíváme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy