REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Volyňský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z oblasti Volyně z hovězího masa, s rajčaty, paprikou, brambory, sterilovanou okurkou a cibulí. Dušený a podávaný samotný nebo s pečivem.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
200 gbrambor
2 kssladkokyselé okurky
2 ksstroužku česneku
2 kspapriky
2 kscibule
2 ksrajčat
1 lvývaru z kostí
sladká paprika
hladká mouka
majoránka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme
2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo
3. Posypeme sladkou paprikou, přidáme kmín, majoránku podlijeme částí vývaru a dusíme 30 minut za občasného míchání a podlévání
4. Po půl hodině přidáme nakrájené brambory a dusíme dalších 15 minut
5. Když je maso i brambory měkké přidáme nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata a kyselé okurky, ochutíme česnekem
6. Jakmile zelenina změkne, lehce zaprášíme moukou, chvíli povaříme.

Doporučení:

Podáváme samotné nebo s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy