REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Volská oka na rajčatech II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá a jednoduchá večeře. Recept nám zaslala paní Maruš.


Ingredience:
1 ksvelké cibule
4 ksvelká rajčata
4 ksvejce
olej na pánev
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na pánev dáme trochu oleje
2. Cibuli nakrájíme na kolečka a posypeme jimi pánev trošku osolíme a opepříme
3. Na cibuli rozložíme rajčata nakrájená na kolečka a znovu osolíme a opepříme a nahoru rozklepneme vejce a osolíme a opepříme
4. Necháme na mírném ohni smažit, podle potřeby chvíli přikryjeme aby nám ztuhl bílek i na povrchu.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo pečivem. Musíme si dát pozor abychom nepřesolili, protože solíme každou vrstvu.

Poznámka:

P.S od paní Maruš – Je to rychlé a jednoduché. Pouze si musíme hlídat aby nám ztuhl i bílek na povrchu a při tom nám neztuhl žloutek, ten má zůstat tekutý. Když začne sezona rajčat míváme tuto večeři často.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy