REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňová zavařenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené odpeckované a stopek zbavené višně spolu s cukrem, skořicí a citronovou šťávou.


Ingredience:
2 kgvišní
700 gcukru
1 lžičkamleté skořice
šťáva z 1 ks citrónu
zavařovací sklenice s uzávěrem
voda

Postup:

1. Oprané, stopek zbavené višně odpeckujeme, vložíme je do keramické nebo smaltové nádoby, mírně podlijeme vodou a za občasného míchání vaříme 15 minut
2. Přisypeme cukr, přidáme skořici a citronovou šťávu, dobře promícháme a znovu vaříme tak dlouho, až směs dostatečně zhoustne
3. Horkou hmotu plníme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a necháme dnem vzhůru úplně vychladnout.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy