REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda připravená ze zralých višní, cukru, vody, ztužovacího prostředku a rumu.


Ingredience:
Rozpis je cca na 4 sklenice po 350 ml:
800 gvypeckovaných višní
800 gcukru krupice
200 mlvody
2 sáčkyvanilkového cukru
1 sáčekztužovače Gelfix Super 3:1
6 lžicrumu

Postup:

1. Důkladně oprané, okapané a vypeckované višně rozmixujeme
2. Višňovou hmotu smícháme s vodou, oběma cukry a ztužovačem, přivedeme k varu a vaříme asi 6 minut
3. Horkou marmeládu sundáme z ohně a přidáme rum, promícháme
4. Plníme do čistých sklenic s uzávěrem a to až po okraj, uložené dnem vzhůru necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy