REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višně ve vlastní šťávě s cukrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypeckované višně naložené do cukru a šťávy z višní, sterilované.


Ingredience:
libovolné množství višní
sklenice na zavařování s víčky
cukr krystal
voda

Postup:

1. Důkladně oprané višně zbavené stopek opatrně vypeckujeme nad mísou, do které chytáme šťávu, co vyteče z višní
2. Ovoce napěchujeme do sklenic a posypeme cukrem, přidáme šťávu z višní a každou sklenici zalijeme lžící vody
3. Sklenice důkladně uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy