REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višně v cukrovém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukrem zasypané višně, zalité cukrovým roztokem, sterilované.


Ingredience:
nepřezrálé višně
krystalový cukr
Na cukerný roztok:
1 lvody
500 gcukru

Postup:

1. Višně zbavené stopek důkladně opereme, po vrstvách je vyskládáme do čistých zavařovacích sklenic, každou vrstvu posypeme cukrem
2. Každou sklenici přikryjeme víčkem, ale nezavíráme, višně necháme do druhého dne proslazovat
3. Druhý den sklenice doplníme dalším ovocem, opět zasypeme cukrem a zalijeme cukerným nálevem připraveným z horké vody, ve které rozpustíme všechen cukr
4. Sklenice důkladně uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy