REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinné klobásy s červeným zelím s ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vinné klobásy servírované s podušeným červeným zelím dochuceným ananasem.


Ingredience:
600 gvinné klobásy
hladká mouka na obalení
olej na smažení:
Na zelí:
2 lžičkykmínu
1 lžícecukru
400 gkysaného červeného zelí
60 gmásla
1 ksmalého ananasu
1 kscibule
cukr na dochucení
voda
sůl

Postup:

1. Klobásu opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 části, pak každý kousek klobásy svineme do tvaru šneka a upevníme špejlí
2. Klobásové šneky obalíme v hladké mouce, v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách zvolna opečeme a uchováme v teple
3. V pánvi na polovině rozehřátého másla necháme zkaramelizovat cukr, přidáme očištěný, tvrdého středu zbavený a na menší kostičky nakrájený ananas a opečeme
4. V kastrolu na zbylém rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájené červené zelí, kmín, sůl, podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut doměkka, pak vmícháme ananas a podle potřeby dochutím solí i cukrem
5. Opečené klobásové šneky rozdělíme na talíře, přidáme zelí a podáváme.

Doporučení:

Můžeme pouřít i kompotovaný ananas a zelí podlít šťávou z ananasu, zelí bude pak sladší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy