REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná pěna II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká nadýchaná příloha k moučným pokrmům.


Ingredience:
500 mlbílého vína
250 mlvody
1 lžičkasolamylu
1 lžícecukru
2 ksvejce
voda na rozmíchání slamylu

Postup:

1. Víno promícháme s vodou, žloutky a cukrem
2. Zahřejeme na 60 °C, přidáme solamyl rozmíchaný v troše studené vody, ještě krátce při 70 °C prohřejeme a pak necháme vychladnout
3. Zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a pěnu dáme na 30 minut do chladničky zatuhnout.

Poznámka:

Solamyl: Je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů. Slouží kromě jiného na zahušťování pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy