REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vinná klobása v hořčici zapečená spolu s nastrouhanými brambory a cibulí. Rychlá, nejen velikonoční dobrota, která se peče skoro sama.


Ingredience:
500 gvinné klobásy
6 ksvětších brambor
2 kscibule
5 lžickysané smetany
2 lžíceoleje
3 lžičkyhrubozrnné hořčice
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku
2. Navrch položíme plátky cibule
3. Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190 °C
4. Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu
5. V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme
6.

Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě při 180°C asi 20 – 30 minut
7. Ke konci můžeme pustit vrchní gril.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy