REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový ořez v alobalu s brambory a cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso zabalené v alobalu spolu s brambory a cibulí, s paprikou a dalším kořením. Zapečené v troubě pod dobu jedné hodiny.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
600 gvepřového ořezu
12 ksmenších brambor
4 ksstroužku česneku
4 ksmenší cibule
plnotučná hořčice
paprika
pepř
olej
sůl
A dále: pevnější alobal

Postup:

1. Maso osolíme, opepříme, posypeme paprikou a česnekem
2. Brambory i se slupkou omyjeme, odrhneme kartáčem a přepůlíme, cibuli nakrájíme na klínky
3. Z alobalu (silnější) vytvoříme čtyři pláty, které potřeme olejem
4. Do každého balíčku dáme na porci tři brambory, kousky masa jednu cibuli a brambory
5. Osolíme a opepříme, maso potřeme hořčicí, balíček zabalíme tak, aby nám nevytekla šťáva
6. Pečeme hodinu na 190 °C.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy