REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové výpečky z bůčku

Na kostky nakrájený vepřový bůček, potřený česnekem a upečený spolu s cibulí dozlatova.


Ingredience:
1 kgvepřového bůčku
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
pepř
sůl
vlažná voda

Postup:

1. Vepřový bůček opláchneme ve vlažné vodě, vykostíme a nakrájíme na menší kousky
2. Maso osolíme, opepříme, potřeme se solí utřeným česnekem a vložíme do pekáče spolu s nakrájenou cibulí
3. Mírně podlijeme vodou a pečeme při teplotě kolem 190 °C dozlatova, během pečení dle potřeby doléváme vlažnou vodu a dbáme na to, aby se cibule nepřipálila
4. Pečeme asi 1 hodinu.

Doporučení:

Vepřové výpečky můžeme podávat studené s chlebem nebo teplé s dušeným zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem, také s kysaným zelím a vařeným bramborem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy