REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové špízy s houbičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso nakrájené na větší kousky, marinované v ochuceném oleji, napíchnuté na špejle střídavě s kousky paprik, cibulek a hub, grilované na rozpáleném roštu.


Ingredience:
600 g vepřové kýty
100 g nakládaných hub
4 lžíce oleje
1 lžička grilovacího koření
1 svazekmladé cibulky
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 ksžluté papriky
snítka saturejky
barevný pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na středně velké kousky, očištěnou papriku nakrájíme na větší kousky a cibulky bez natě podélně rozkrojíme
2. Dřevěné špejle namočíme na 30 minut do vody, aby při grilování neshořely, pak na špejle střídavě napichujeme kousky masa, paprik, cibulky a hub
3. Olej promícháme se špetkou pepře, grilovacím kořením a nasekanou saturejkou
4. Připravené špízy dáme do pekáčku, přelijeme ochuceným olejem a necháme přes noc marinovat
5. Naložené špízy položíme na rozpálený rošt, za častého otáčení grilujeme zhruba 15 minut, hotové špízy osolíme a ihned servírujeme.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Pokud nemáme nakládané houby, můžeme je nahradit čerstvými žampiony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy