REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové s burskými oříšky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky vepřového masa, zalité pikantní omáčkovou směsí, doplněné o pálivé papričky a burské oříšky. Recept původem z Číny.


Ingredience:
600 gvepřového masa z plece
50 gburských oříšků
6 lžicoleje
1 lžícesolamylu
5 kspálivých papriček
Na omáčkovou směs:
3 lžícesójové omáčky
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžícesolamylu
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky nebo hranolky, posypeme solamylem, promícháme a necháme odležet
2. Na nudličky nakrájíme očištěné a jadřinců zbavené papričky a za stálého míchání je na části oleje orestujeme, orestované papričky pak přendáme do misky
3. Do pánvičky zamaštěné od papriček přilijeme zbytek oleje, necháme dobře rozehřát a vložíme nakrájené, odleželé maso, za stálého míchání ho několik minut opékáme
4. Opečené maso zalijeme připravenou omáčkovou směsí se zázvorem a stále mícháme, aby se nepřipálila
5. Nakonec do pokrmu vmícháme připravené papričky, pokrm odstavíme a v této fázi přidáme burské oříšky, ochutnáme a případně ještě pokrm osolíme.

Příprava omáčkové směsi: Do sójové omáčky zamícháme solamyl, omáčku dochutíme mletým zázvorem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže, popřípadě čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy