REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ragú s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší okořeněné kostky vepřového plecka orestované, pak podušené doměkka na cibuli, podlité vývarem, ke konci i vínem a doplněné fazolemi a houbami.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
250 ghřibovitých hub
150 gkonzervovaných bílých fazolí
0,5 lvepřového vývaru
1 dlbílého vína
2 lžícerajského protlaku
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
hladká mouka
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Plecko nakrájíme na menší kostky, očištěné houby na plátky, oloupanou cibuli na tenká kolečka
  2. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli do zlatova. Přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, přidáme pepř, maso osmahneme ze všech stran
  3. Podlijeme vývarem, dusíme pod pokličkou 20 minut za občasného míchání, po 20 minutách přidáme nakrájené houby a fazole bez nálevu, přilijeme bílé víno a rajský protlak, dusíme dalších 10 minut
  4. Hotový pokrm dochutíme utřeným česnekem, případně dokořeníme, pepřem a solí.
Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy