REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plecko paní George

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky dušeného vepřového plecka s uzeninovou a vaječnou vložkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 gvepřové plece
150 guzeniny (měkký salám)
3 ksvajec uvařených na tvrdo
1 kscibule
1 kskostky vývaru (bujónu)
5 lžickečupu
2 lžícehladké mouky
mletý pepř
olej
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli dorůžova
2. Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky, pak ho osolíme a opepříme, přidáme k cibuli, a ze všech stran orestujeme
3. Přilijeme kečup, ještě chvíli restujeme (kečup tak zbavíme kyselosti)
4. Po chvíli maso podlijeme cca 0,5 l teplé vody, přidáme kostku masoxu a dusíme za občasného míchání doměkka
5. Rozmícháme mouku v troše studené vody, tou pak zahustíme omáčku a ještě chvíli provaříme
6. Nakonec přidáme dvě vejce a uzeninu, vše pokrájené na menší kostičky a prohřejeme v omáčce
7. Maso s omáčkou dochutíme pepřem a solí, zdobíme zbylým vejcem nakrájeným na čtvrtiny a podáváme nejlépe s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy