REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na bylinkách s cizrnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V bylinkové pastě naložené kousky vepřového, zprudka orestované na pánvi na sádle spolu s cibulí, pak chvíli podušené zalité vývarem, doplněné o cizrnu.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty (oříšek)
1 konzervacizrny (Bonduelle)
1 lžícehladké mouky
0,5 lvývaru
1 kscibule
směs bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, tymián) dle chuti
hrubozrnná sůl
vepřové sádlo
olivový olej
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na kostky
2. Do hmoždíře dáme nasekané snítky výše uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti), bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu, tu lehce zakápneme olivovým olejem
3. Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut
4. Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s na jemno nakrájenou cibulí, opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce zlátnout
5. Podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut, když je maso měkké, omáčku lehce zahustíme lžící hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce studené vody a necháme společně s masem a přidanou cizrnou s konzervy provařit na mírném plameni dalších 10 minut
6. Dle chuti pokrm osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami nebo bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy