REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso v zelí s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřovém plece podušené spolu s rajčaty a zelím.


Ingredience:
600 gvepřové plece
200 mlkysané smetany
6 ksrajčat
1 ksmenšího hlávkového zelí
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
sůl
voda

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme
2. K masu přidáme oloupaná, spařená rajčata nakrájená na čtvrtky (rajčata před úpravou v celku ponoříme na 1-2 minuty do horké vody)
3. Přilijeme menší množství horké vody a dusíme do změknutí masa
4. Jakmile je maso měkké, přidáme nahrubo nakrájené zelí a dodusíme
5. Nakonec zalijeme pokrm studenou smetanou, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku a vše krátce povaříme
6. Dochutíme solí, případně pepřem a podáváme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy