REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso s dušenou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky dušeného vepřového plecka se zeleninou upravenou na sladkokyselo.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 gvepřové plece
1 kscibule
1 kskostky vývaru (bujónu)
1 lžičkadrceného kmínu
2 lžícehladké mouky
mletý pepř
olej
voda na podlití
sůl
Na zeleninu:
350 gmražené zeleninové směsi (hrách, mrkev, kukuřice, brokolice)
1 kscibule
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
cukr
citrónová šťáva nebo ocet
voda
olej
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli dorůžova
2. Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky, pak ho osolíme a opepříme, přidáme k cibuli, a ze všech stran orestujeme
3. Po chvíli maso podlijeme cca 0,5 l teplé vody, přidáme kostku masoxu a dusíme za občasného míchání doměkka
4. Rozmícháme mouku v troše studené vody, tou pak zahustíme omáčku a ještě chvíli provaříme
5. Maso s omáčkou dochutíme pepřem a solí a uchováme v teplePříprava zeleniny:
1. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli až nám zesklovatí
2. Přidáme zeleninu, zalijeme vodou (do výše zeleniny), osolíme a vaříme doměkka
3. V průběhu vaření zeleniny si připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme měkkou zeleninu, chvíli provaříme a zjemníme máslem
4. Dochutíme solí, citrónovou šťávou nebo octem popřípadě cukrem, zelenina by měla chutnat jemně do sladkokysela.

Doporučení:

Vepřové maso se zeleninou podáváme s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy